Orbán: mi állítottuk meg a migránsinváziót is!

Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én.
Orbán Viktor miniszterelnök az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott állami ünnepségen a Múzeumkertben 2019. március 15-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Meg kell állítani Európa hanyatlását, „új kezdetet akarunk” – hangoztatta Orbán Viktor pénteken Budapesten, a Múzeumkertben tartott ünnepélyen.

Orbán szerint a magyarok voltak azok, akik 1848-ban a legtovább harcoltak, és azok is, akik 1956-ban szembefordultak a világ legnagyobb hadseregével, a szovjettel.

És úgy tudja,

„azok is mi voltunk, akik az Európába indított migránsinváziót megállítottuk Magyarország déli határainál. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát, erős nemzetállamokat és új, erős vezetőket akarunk látni Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda”

– magyarázta a kormányfő éppen néhány órával azután, hogy az ilyenféle idegengyűlölettel és migrációellenes uszítással összefüggésben Új-Zélandon két mecsetben 49 imádkozót lőttek agyon szélsőséges támadók.

A kerítés, amely megvédte Európát a migránsáradattól.

A kerítés, amely megvédte Európát a migránsáradattól.

Új kezdetet akarunk, hogy megállítsuk Európa hanyatlását, véget vethessünk „az Európai Egyesült Államokról szóló lázálmoknak”, hogy Európa újra az európaiaké lehessen – magyarázta Orbán remek ritmusérzékkel.

Kapcsolódó hírek