Weber: nem oldódtak meg a problémák Orbánnal

Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét 2019. március 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania

– mondta Manfred Weber, kifejtve: a Fidesznek minden Brüsszel- és Európai Unió-ellenes kampányt be kell szüntetnie, el kell távolítani a Brüsszel-ellenes plakátokat és garantálnia kell, hogy a jövőben sem lesznek ilyen kampányok. Nem jött be tehát a kormány álságos machinációja, miszerint ma reggel gyorsan letakartak néhány plakátot a reptérről bevezető úton.

Manfred Weber kitért arra is, hogy jó megoldásnak tartaná, ha a magyar kormányfő bocsánatot kérne azokért a problémákért, amelyeket az EPP más pártjainak okozott.

Beszélt arról is, hogy alapvető érték a tudomány szabadsága, ezért

Budapesten továbbra is biztosítani kell a Közép-európai Egyetem működését.

Kapcsolódó hírek