Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Bálint gazdát is díjazták az MSZP nőnapi(!) rendezvényén

Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én.
Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az MSZP nőtagozatának elnöke, országgyűlési képviselője szerint Orbán Viktor miniszterelnök kettészakította az országot, mert van egy olyan ország is, ahol nem a milliárdokat számolják, hanem azt, van-e pénz fűtésre.

Gurmai Zita az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén arról beszélt, hogy

ebben a „másik országban” minden harmadik gyermek éhesen fekszik le, éllovas a szegénység növekedésében és az emberek akkor találkoznak milliárdokkal, ha a korrupcióról hallanak.

A jobboldal mindig az erősek mellé állt, a baloldalnak ezzel szemben a gyengék képviselete a feladata – magyarázta Gurmai, hozzátéve: a családtámogatásokkal is azokat szólítják meg, akiknek van mire alapozniuk, van vagyonuk, amelyre fel tudják venni a hitelt. Az MSZP ezzel szemben progresszív családtámogatást képzel el, amelyben minden család számára elérhetővé tennék a támogatásokat – mondta.

Magyarország úgy lehet jobb hely, ha nem fogadnak el rabszolgatörvényeket, és a magyar gyerekek hatoda nem Angliában születik – fogalmazott Gurmai Zita.

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke a rendezvényen arról beszélt, Magyarországon férfiak és nők között jogi egyenjogúság van, de nincs valódi egyenlőség, mivel ugyanolyan munkáért egy nő kevesebbet kap. Nem tűrhető, hogy azok, akik a legtöbbet teszik a családért kevesebb bért és megbecsülést kapjanak – tette hozzá.

Az MSZP nőnapi rendezvényén közéleti díjat adományoztak mások mellett Bálint Györgynek, azaz Bálint gazdának, Fullajtár Andrea színművésznek és Görög Ibolya protokollszakértőnek.