Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Gulyás Gergely: kisebb válság törhet ki idén

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfó sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 7-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfó sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. március 7-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely csütörtökön, ahol a plakátkampány és az egy számjegyű szja is téma volt.

Az Index szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette:

március 15-ig eltüntetik a Soros-Juncker plakátokat,

de lesz helyette másik, állítólag a családvédelmi akciótervről szól majd. Arra a kérdésre, hogy a folytatásban – Orbán Viktor korábbi nyilatkozata szerint – jönnek-e a Soros-Timmermans plakátok, Gulyás nem adott választ.

Gulyás az Mfor.hu kérdésére beszélt arról is jó lenne csökkenteni az szja-t, de erre nincs mozgástér a büdzsében. Szerinte az sem biztos, hogy 2020-ban egyáltalán csökken a személyi jövedelemadó mértéke.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter megemlítette, hogy bár Orbán Viktor év elején bejelentette a készültét, mostanáig nem fejeződött be az a gazdasági stratégia, mely az uniós átlagot kétszeresen meghaladó gazdasági bővülést hozná el. Gulyás szerint meg kell várni az első negyedéves gazdasági adatokat, plusz

megbízható szakértői elemzések szerint idén, akár szeptemberben egy kisebb válság is kitörhet.