Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Kövér László Ugandában felavatott egy táblát

Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter felavatja Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án. Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez.
Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) és Ephraim Kamuntu ugandai turisztikai miniszter felavatja Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját az ugandai Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján 2019. március 2-án. Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez. Fotó: MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

A legismertebb magyar női Afrika-felfedező Sass Flóra (Lady Florance Baker) emléktábláját avatta fel hétfőn Kövér László, az Országgyűlés elnöke Ugandában a Murchison Nemzeti Parkban, a Nílus partján.

Sass Flóra 155 évvel ezelőtt, első európai nőként jutott el a Murchison vízeséshez.

Az emléktábla elhelyezését a Magyar Afrika Társaság kezdeményezte és Magyarország Nairobi Követségével közösen valósította meg. Az ünnepségre a házelnököt elkísérte Ephraim Kamuntu, ugandai turisztikai miniszter.

Az 1841-ben Nagyenyeden született Sass Flóra és férje Samuel White Baker, angol felfedező 1864 márciusában a Níluson felfelé hajózva Kairóból első európaiakként érkeztek az általuk, Viktória királynő férjéről elnevezett Albert tó környékére.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül