Megszólalt a Spar a felmerült kivonulás kapcsán

A Spar Magyarországnál nincs bérvita, a cég nem vonul ki Magyarországról

– közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön lapinformációkra reagálva.

Reggel mi is megírtuk, hogy a Magyar Nemzet információi szerint az áruházlánc a magyar piacról való kivonulással, illetve külföldi – román, ukrán – vendégmunkások alkalmazásával fenyegetőzik, miután vita lett abból, hogy több szakképzett dolgozójuk esetében nem a jogszabályban előírt garantált bérminimumot alkalmazták alapbérként.

A Spar késő délelőtt közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben cáfolták a kivonulással kapcsolatos híreket, és azt is elárulták, az idei beruházási keretük meghaladja a 26 milliárd forintot.

A közleményben ismertették, a cégnél a legalacsonyabb alapbér 220 ezer forint, mely több mint 12 százalékkal magasabb a garantált bérminimumnál, és a munkatársaknak 13. havi juttatást is biztosítanak. A targoncavezetők 2018-ban pótlékok és egyéb juttatások nélkül havonta átlagosan bruttó 367 447 forintot kerestek a tájékoztatás szerint.

Kiemelték azt is, hogy saját dolgozókat foglalkoztatnak logisztikai szervezetükben, 13 ezer munkavállaló után fizetnek adót, járulékot, és idén 7,5 milliárd forintot fordítottak bérfejlesztésre.

Kapcsolódó hírek