A NAV-ot is ráküldték a Momentumra és a Párbeszédre

Az ÁSZ után újabb állami szerv packázik a „veszélyes” ellenzéki pártokkal.

A NAV-ot is ráküldték a Momentumra és a Párbeszédre
Fotó: Facebook/Momentum

Költségvetési csalás gyanúja ­miatt rendelt el nyomozást a Momentum és a Párbeszéd ellen a NAV. A feljelentést az Állami Számvevőszék tette – adta hírül az újra kormánylappá silányított Magyar Nemzet.

Az ÁSZ feljelentésében azt írja,

a két párt kampányelszámolása szabálytalan volt, a közpénzek és egyéb források felhasználása nem volt átlátható és elszámoltatható, továbbá egyik párt sem igazolta a kampányban felhasznált pénzek szabályos elköltését.

A Számvevőszék a költségvetés gyanúját azzal próbálja alátámasztani, hogy „nem lehet tudni, mire fordították a pártok a kampánytámogatást, miként azt sem, hogy a felhasználható összeget valóban elköltötték-e”. A szervezet szerint az sem tisztázott, hogy a két párt valamelyike kapott-e máshonnan, például külföldről tiltott támogatást a kampányához, illetve nem derült ki, hogy betartották-e a jelöltenként felhasználható ötmillió forintos korlátot.

A Momentumot és a Párbeszédet – szinte az összes ellenzéki párttal együtt – év eleje óta szívatja az Állami Számvevőszék, míg a Fidesznél és a KDNP-nél természetesen mindent rendben talált.

Kapcsolódó hírek