Túszejtés, fegyveres fogolyszökés a Fővárosi Törvényszéken, lövések is dördültek

Egy szemtanú videóra vette, ahogy tüzet nyitnak a rendőrök a szökött rabra.

Megszökött egy fogoly pénteken az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A Fővárosi Törvényszék Sajtótitkársága szerint az elítélt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási őrrel.

A dulakodás során az elítéltnek sikerült megszereznie az őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

A bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék biztonsági szolgálatát, amelynek

egyik tagját a menekülő elítélt fegyverrel túszul ejtette.

A tússzal kimenekült az épületből, és fegyverével megállásra kényszerített egy autót. Ezt követően az elítélt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.

Az Index olvasója videót készített az üldözésről, ezen az látható, hogy a szürke terepjáróval érkező szökött rab megkerüli a rendőri blokádot a fűre hajtva, majd tüzet nyitnak rá a Nyírpalota úton, de az autó továbbhajt.

A férfit nem sokkal később elkapták, ezt a rendőrség erősítette meg.

A foglyot erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, és jelenleg is jogerős büntetését töltötte más bűncselekmény miatt.

Kapcsolódó hírek