Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Meglőtték a szökött rabot Budapesten, életveszélyben vitték kórházba

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.
Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Fotó: police.hu

Részleteket közölt a rendőrség a lövöldözésbe torkollt budapesti fogolyszökésről, mely péntek fényes nappal történt Budapesten.

Korábban azt lehetett tudni, hogy egy férfinek valahogy sikerült elvennie az egyik őr fegyverét a Fővárosi Törvényszéken, ahol ezután túszul ejtette a biztonsági szolgálat munkatársát. Az épületből kimenekülve egy autóba pattant, majd a rendőrök némi üdözés után rálőttek, végül elfogták.

A BRFK most részleteket is közölt a történtekről. E szerint a fogoly – a 35 éves Sz. Károly – ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét.

A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.

Rendőrök helyszínelnek a XIV. kerületi Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél 2019. február 15-én, miután a helyszínen elfogták azt a férfit, aki az ítélethirdetést követően megszökött a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg,

a rendőrök több célzott lövést adtak le rá.

Sz. Károlyt a rendőrség tájékoztatása szerint több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.