Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Kiderült, a bíró vetette le a bilincset a rabról, aki fegyvert szerzett, majd megszökött a Fővárosi Törvényszékről

RövidenRöviden
Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás (bv.) országos parancsnoka (b2) valamint biztonsági és fogvatartási helyettese, Schmehl János bv. vezérőrnagy (b) meglátogatja az ezen a napon a Fővárosi Törvényszékről megszökött rabot előállító felügyelőt (j) a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban 2019. február 15-én.
Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás (bv.) országos parancsnoka (b2) valamint biztonsági és fogvatartási helyettese, Schmehl János bv. vezérőrnagy (b) meglátogatja az ezen a napon a Fővárosi Törvényszékről megszökött rabot előállító felügyelőt (j) a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban 2019. február 15-én. Fotó: MTI/BvOP

Nem hibázott az a felügyelő, akinek elvette fegyverét egy elítélt pénteken a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalótermében – erre jutott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) belső vizsgálata.

Az elsődleges megállapítások szerint a fogvatartott előállítását végző biztonsági felügyelő „feladatát a vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső normáknak megfelelően látta el, szakmai hibát nem követett el”.

A BvOP kommunikációs főosztálya kifejtette:

a bírósági tárgyalás kezdetekor az ügyben eljáró bíró úgy rendelkezett, hogy vegyék le a bilincset a fogvatartott kezéről.

Az elítélt ezt kihasználva támadta meg az őt előállító biztonsági felügyelőt.

A szabadságvesztés, az elzárás, az előzetes letartóztatás és a rendbírság helyébe lépő elzárás végrehajtásának részletes szabályairól szóló rendelet szerint a „büntetőügyben történő előállításkor az eljáró ügyészség vagy a bíróság elrendelheti az alkalmazott mozgáskorlátozó eszköz eltávolítását. Az előállító biztonsági felügyelő az erre vonatkozó rendelkezést köteles végrehajtani. Az intézkedés nem vonatkozhat a vezető és a lábbilincs eltávolítására” – írták.

A megtámadott felügyelő megsérült, a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórházba szállították, ahol a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és helyettese meglátogatta – tették hozzá.

A 35 éves Sz. Károly a Fővárosi Törvényszék V. kerületi, Markó utcai épületében az ítélethirdetés után támadta meg a biztonsági felügyelőt, akinek a fegyverét is sikerült elvennie. A rendőrök rövid hajszát követően többször rálőttek a férfira, majd elfogták. A mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira

Az ügyészség úgy tudja, nem tűntek el iratok „az úgynevezett Völner-Schadl-ügyben”

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát, aki januárban kávéval öntötte le a bírót

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata