Béremelést jelentett be a Tesco, itt vannak a számok

Sztrájkoló dolgozók a Fogarasi úti Tesco személyzeti bejáratánál 2017. szeptember 8-án.
Sztrájkoló dolgozók a Fogarasi úti Tesco személyzeti bejáratánál 2017. szeptember 8-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Tesco Global Áruházak Zrt. idén két lépésben emeli dolgozói alapbérét – jelentette be közös közleményben a cég és a munkavállalókat képviselő két szakszervezet.

E szerint a legalacsonyabb keresetűek fizetése januárban

bruttó 197 ezer forintról 207 ezer forintra, szeptemberben pedig bruttó 215 ezer forintra nő.

A Tesco csak a legalacsonyabb bérek emelésének mértékét közölte, ugyanakkor az áruházlánc az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a fizetésemelés a bérmátrix minden szintjén megtörténik.

A Tesco a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetével és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével kötött megállapodása értelmében idén 3,4 milliárd forintot fordít bérfejlesztésre. Ezen felül abban is megállapodtak, hogy a vállalt idén további több mint 4 milliárd forintot biztosít a kollégák juttatási csomagjára.

A közlemény szerint mindezek hatására a legalacsonyabb elérhető csomag – amelynek részei az alapbér, a cafeteria és az átlagos pótlékok

januártól körülbelül 240 000 forintra, a szeptembertől 2020 februárjáig tartó időszakban pedig körülbelül 248 500 forintra emelkedik.

Vége a győri Tesco-sztrájknak

Eközben ma véget ért a Tesco bezárás előtt álló győri központjának bérszámfejtőinek sztrájkja – írta a Portfolio.

Az áruházlánc még decemberben jelentette be, hogy 2019-ben megszűnik a győri irodaközpont, ahol jelenleg a cég összes munkavállalójának bérszámfejtése zajlik. A munkabeszüntetés február 6-án indult, a mostanra viszont sikerült megegyeznie a sztrájkbizottságnak és a multinak.

Kapcsolódó hírek