Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Sztrájkra készülnek a Tesconál, összeomolhat a bérek kifizetése

16 ezer munkavállaló bérezési rendszerét érintené a győriek munkabeszüntetése.

Sztrájkbizottságot alapított a tescós alkalmazottak bérszámfejtését, a cég foglalkoztatással kapcsolatos bevallásait összeállító győri irodaközpont 40 munkatársa – tudta meg a Magyar Idők. Ha ők leteszik a munkát, összeomolhat a 16 ezer magyar dolgozót foglalkoztató áruházlánc bérezési rendszere.

A lap azt írja, a győri egység hamarosan megszűnik, helyette Budapesten hoznak létre új üzleti szolgáltatóközpontot.

Az érintettek azért döntöttek a sztrájk mellett, mert úgy tapasztalják, hogy a munkáltató az átszervezés folyamatában nem partnerként tekint rájuk, ezért a szociális és gazdasági érdekeik csak így érvényesíthetők

– nyilatkozta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó úgy tudja, a győri dolgozóknak nem ajánlottak fel állást az új központban. Akinek mégis, azt alacsonyabb fizetésért foglalkoztatnák tovább, és napi sok órás ingázásra kényszerülne. A Tesco ezzel szemben azt közölte, minden győri munkatársnak felajánlották, hogy az új központban vagy a vállalat egyéb területein kaphatnak munkát.

Bezárják a műszaki osztályokat

Kapcsolódó hír, hogy szintén a Tesconál, kilenc áruházban – Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya – bezárják a műszaki osztályokat, helyükre a MediaMarkt árusítóhelyei kerülnek.

A Tesco a Magyar Időknek ezzel kapcsolatban azt mondta, nem tart attól, hogy létszámleépítés lesz az említett áruházakban.