Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Indul a külhoni magyar gyermekek éve

Robog tovább a kampányvonat, most „gyerekek” címszóval hülyítik be a határon túli magyarokat.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a külhoni magyar gyermekek éve programsorozatról az Országházban 2019. február 12-én.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatót tart a külhoni magyar gyermekek éve programsorozatról az Országházban 2019. február 12-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Indul a külhoni magyar gyermekek éve programsorozat, a tematikus évre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre – közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár kedden Budapesten.

Márciusban 600 millió forinttal hirdetnek felhívást, és a tavalyi évhez hasonlóan támogatást nyújtanak külhoni magyar vállalkozóknak, egyházi és civil szervezeteknek, olyan tevékenység megvalósításához, amellyel a gyerekeket, családokat segítik. A források 80 százalékát pályázatok keretében osztják szét.

Azok a külhoni magyar családok, amelyek 2018-ban a Köldökzsinór program keretében anyagi támogatást igényeltek, babacsomagot kapnak majd – magyarázta a fideszes politikus.

Potápi hangsúlyozta, hogy más programokkal is kapcsolódnak a tematikus évhez, így megsokszorozódik az az összeg, amelyet az idén a külhoni magyar gyerekekre fordítanak.

Itthon eközben a 6 éves Noémi gyógykezelésére a lakosság gyűjt pénzt.