Százmilliós magyar támogatással épültek orvos- és művészlakások Csíkszeredában

Százmilliós magyar támogatással épültek orvos- és művészlakások Csíkszeredában
Fotó: Facebook/Studium Prospero Alapítvány

A magyar állam támogatásával felépített orvoslakásokat adtak át szombaton Csíkszeredában – írta a Székelyhon.ro.

A 440 négyzetméter alapterületű, három lakást magába foglaló épületegyüttes kialakítása a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság által a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával, illetve a marosvásárhelyi Studium-Prospero Alapítvány közbenjárásával valósult meg mintegy százmillió forintból.

Orvosi, művészi szolgálati lakásokat adtunk át Csíkszeredában. Reméljük, a helyi közösség sajátjának érzi majd a…

Posted by Studium Prospero Alapítvány on Saturday, November 24, 2018

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az átadó ünnepségen méltatta a marosvásárhelyi alapítvány két évtizedes tevékenységét. Mint fogalmazott, az alapítvány úttörő munkát végzett a külhoni magyar közösségért.

„Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az orvosaink itthon maradjanak, jól érezzék magukat, családokat tudjanak vállalni és gyermekeket nevelni. Elsősorban a családokat támogatva tudjuk elérni, hogy szülőföldjükön boldoguljanak az emberek”

– idézte az államtitkár Csíkszeredában mondott beszédét a Székelyhon.

Vass Levente, a Studium-Prospero Alapítvány ügyvezető elnöke az átadóünnepségen rámutatott,

olyan családi házakat álmodtak meg, amelyek hosszabb időre, 5-10 éves időtartamra biztosítanak otthont egy háziorvos, szakorvos vagy művész és családja számára.

Mint fogalmazott, a lakhatási támogatás segíti a szakembereket, hogy itthon tervezzék jövőjüket, alapítsanak családot. Ugyanakkor méltatta a magyar kormány jól végiggondolt, egységes támogatáspolitikáját, amellyel a külhoni magyar közösségeket segítik, bátorítva a szülőföldön való boldogulást.

A Studium-Prospero Alapítvány eddigi húszéves tevékenysége alatt Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Szatmárnémetiben, illetve most Csíkszeredában épített orvosi és művészi lakásokat. Jelenleg Gyergyószentmiklóson, Borszéken és Krasznán zajlanak az alapítvány finanszírozásával építkezések.

Kapcsolódó hírek