Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Halott anyján keresztül támadja a Fidesz Demeter Mártát

Halott anyján keresztül támadja a Fidesz Demeter Mártát
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Fidesz embertelen támadásának nevezte a Demeter Márta parlamenti képviselőről az Origo propagandaoldalon megjelent írást az LMP kedden.

A szebb napokat látott kormányzati álhíroldal, mely már eddig is sorra bukta a pereket a hazugságai miatt, ma azt találta ki, hogy az LMP-s képviselő „külön bejáratú engedélyt kért az egészségügyi ellátáshoz”, VIP-kártyát igényelt magának a Honvédkórházban, majd ezután nem átallta még bírálni is az intézményt.

Hasonló értelmű közleményt adott ki ezzel szinkronban a Fidesz-frakció is, amely a kétszínűség iskolapéldájának nevezte Demeter Mártát.

Az LMP-frakció azonban közölte: a párt társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban, mindössze

arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat,

amire abban a kórházban, ahol az asszony addig feküdt, nem volt lehetőség, nem engedték meg Demeter Márta számára, hogy az anyukája mellett legyen éjszaka is. Az asszony végül nem került át a Honvédkórházba, mindössze néhány nappal azután, hogy az intézmény elfogadta a kérelmet, meghalt.

A Fidesz kegyeletsértő, aljas eljárására nincsenek szavak – írta az ügyről az LMP.

Azt nem tudni, hogy az Origo honnan jutott hozzá az irathoz. Amiben egyébként rögzítve volt, hogy Demeter milyen ügyben kéri a méltányosságot, tehát szándékosan ferdíthetett a propagandalap, amikor úgy tálalta, mintha az LMP-s saját ellátásához igényelt volna „VIP-kártyát”.

Demeter Mártáról tegnap derült ki, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg a személyében, aminek következtében kezdeményezik az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságából való kizárását. Az ügy előzménye, hogy Demeter októberben nagyot zakózott egy névazonosságra alapozó rágalmazással, de úgy tűnik, a Fidesz nem elégszik meg a bizottsági menesztésével, még a halott anyján keresztül is utánarúgnak.