Máris jelentkezett egy város a Budapestről kitett Red Bull Air Race-ért

Keszthely befogadná a Red Bull Air Race-t. Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere a várost és környékét javasolja az idei Red Bull Air Race helyszínének, amiről levélben tájékoztatta is a szervezőt.

Tarlós István főpolgármester a napokban közölte a repülős verseny szervezőivel: a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros idén nem engedélyezi a júliusra tervezett eseményt. Tarlós alternatívaként javasolta a szervezőknek a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környéket.

Keszthely alpolgármestere ezek után közösségi oldalán tette közzé, hogy levélben fordult a repülős világbajnoki versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt. vezetéséhez, javasolva, hogy lehetséges helyszínként vizsgálják meg a Balaton nyugati medencéjét is.

Keszthely, a sármelléki repülőtér, valamint Hévíz szállodakapacitása akár alkalmassá is teheti a területet a rendezvény megszervezésére – jelezte Nagy Bálint.

Az alpolgármester a Zalai Hírlapnak elmondta: pénteken telefonon egyeztetett a versenyt szervező cég elnök-vezérigazgatójával, akivel abban egyeztek meg, hogy megvizsgálják a lehetséges helyszíneket, de a szakmai döntés után hatástanulmányokat is kell végezni, ezután lehet csak a részletekről beszélni.

Kapcsolódó hírek