Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Baleset

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Baleset

Tragikus baleset Földes és Báránd között: két kisbusz ütközött össze

Tarlós: megszűnhet a BKK

Harta ViktorHarta Viktor
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án.
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Könnyen lehet, hogy megszüntetik a BKK-t – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a visszafideszesített Magyar Nemzetnek.

Tarlós egy vele készült interjú során tért ki a Budapesti Közlekedési Központra, melyről azt mondta:

„ami a közlekedési központ sorsát illeti, az az elektronikus jegyrendszer finanszírozásának sikerétől is függ. Amennyiben nem fog szerződéssel a BKK-hoz kötődni az új jegyrendszer, akkor nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a közlekedési központot. A közeljövőben mindenképpen eldől a BKK sorsa”.

Tarlós beszélt az elektronikus jegyrendszerről is, mely valahogy csak nem akar elkészülni. Ennek kapcsán elárulta, két különböző szerződés van:

  • a főváros egy támogatási keretszerződést kötött az EBRD-vel, ami most is él;
  • a másikat mondta fel a BKK az e-jegyrendszer fiaskója miatt, ennek okán valószínűleg évekre elnyúló pereskedés következik.

A főpolgármester szerint 2020 végéig a MÁV-val és a Volánnal közös, időalapú e-jegyrendszert alakítanak ki 2020 végéig. Már ha nem jön közbe semmi, mint a mostaninál – tesszük hozzá halkan.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Pedofilozós óriásplakátok jelentek meg Orbán Viktor fotójával

Magyar Péter készül valamire március 15-én

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Holttestet találtak Budapesten, az Örs vezér téren

Pedofil óvodai dolgozóra csapott le a rendőrség Gazdagréten