Tarlós: megszűnhet a BKK

Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án.
Tarlós István főpolgármester a kulturális tao ügyében tartott sajtótájékoztatón a budapesti Városházán 2019. január 28-án. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Könnyen lehet, hogy megszüntetik a BKK-t – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a visszafideszesített Magyar Nemzetnek.

Tarlós egy vele készült interjú során tért ki a Budapesti Közlekedési Központra, melyről azt mondta:

„ami a közlekedési központ sorsát illeti, az az elektronikus jegyrendszer finanszírozásának sikerétől is függ. Amennyiben nem fog szerződéssel a BKK-hoz kötődni az új jegyrendszer, akkor nagyon nagy eséllyel megszüntetjük a közlekedési központot. A közeljövőben mindenképpen eldől a BKK sorsa”.

Tarlós beszélt az elektronikus jegyrendszerről is, mely valahogy csak nem akar elkészülni. Ennek kapcsán elárulta, két különböző szerződés van:

  • a főváros egy támogatási keretszerződést kötött az EBRD-vel, ami most is él;
  • a másikat mondta fel a BKK az e-jegyrendszer fiaskója miatt, ennek okán valószínűleg évekre elnyúló pereskedés következik.

A főpolgármester szerint 2020 végéig a MÁV-val és a Volánnal közös, időalapú e-jegyrendszert alakítanak ki 2020 végéig. Már ha nem jön közbe semmi, mint a mostaninál – tesszük hozzá halkan.

Kapcsolódó hírek