MTVA-s jegyzőkönyv: egy MSZP-s a rendőrökkel egyeztetett arról, hogy kihozza az ellenzékieket a közmédiából

Egy jegyzőkönyv szerint másképp történtek a dolgok a közmédiás „székházfoglalásnál”, mint ahogy Molnár Zsolt emlékszik.

Korózs Lajos (elöl) és Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselők átmásznak a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én.
Korózs Lajos (elöl) és Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselők átmásznak a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Merőben más megvilágításba helyezte egy, a 444-hez eljutott jegyzőkönyv az MSZP-s Molnár Zsolt december 16-17-én, az MTVA-székháznál mutatott/mesélt magatartását.

Mint ismert, ellenzéki politikusok megpróbálták beolvastatni követeléseiket a közmédiában, de biztonságiak állták útjukat és hosszú huzavona kezdődött.

Az MTVA-székházba egyszer csak megérkezett Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő is. Érkezése Tordai Bence élő Facebook-videójában is látható volt, s ebben Molnár levegőért kapkodva arról beszélt, hogy

„óriási küzdelem árán (…) befenyegettem magamat, hadonásztam a képviselői igazolványommal, mondtam, hogy ha nem engednek be, akkor én újra mászok”.

A 444 viszont most egy MTVA-s jegyzőkönyvet idéz, amiben homlokegyenest másról van szó: történetesen, hogy amikor megérkezett Molnár Zsolt,

a székház előtt lévő rendőrökkel egyeztetett arról, hogy kihozza a többi politikust az épületből, így nem kell a rendőröknek erővel fellépni ellenük.

Emellett a Tordai-féle videó alapján nagyot küzdő Molnárról a jegyzőkönyvben már az áll:

a teherportán engedték be az MTVA épületébe, és kísérték a bent lévőkhöz.

Az MSZP-s a 444 megkeresésére hazugságnak nevezte, hogy egyeztetett volna a rendőrökkel, ő akkor már úgy gondolta, hogy teljesültek a követelések, az öt pontjukat megismerte a közvélemény, és azért javasolta, hogy hagyják el az épületet,

nehogy nevetségessé váljanak.

A lapnak egy ellenzéki politikus úgy emlékezett vissza, hogy amikor kifelé mentek, Fogl Zoltán Biztonsági osztályvezető még meg is köszönte Molnár Zsoltnak a közbenjárást. Erre reagálván az MSZP-s politikus először azt mondta, hogy nem volt ilyen, majd azt, hogy telefonált, és nem hallott semmit.

Ezek is érdekelhetnek