Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Rendőrségi intézkedéssel fenyegetik az MTVA-székházban maradó ellenzékieket

Hatalom ennyire még nem félt 5 pont felolvasásától.

Harta ViktorHarta Viktor
Gréczy Zsolt, a DK-s országgyûlési képviselõ átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területrõl Molnár Zsolt MSZP-s képviselõ (b) segít neki. Ellenzéki képviselõk az önkéntes túlmunka idõ bõvítésérõl szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza elõtt és élõ adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat.
Gréczy Zsolt, a DK-s országgyûlési képviselõ átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területrõl Molnár Zsolt MSZP-s képviselõ (b) segít neki. Ellenzéki képviselõk az önkéntes túlmunka idõ bõvítésérõl szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza elõtt és élõ adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy jegyzői határozatot lobogtatva azt mondták a rendőrök a közmédia székházában petíciójuk beolvasását követelő politikusoknak, hogy menniük kell, ha nem teszik, intézkedni fognak ellenük.

A 444.hu szerint az MTVA kezdeményezett „birtokvédelmi eljárást” a vasárnap este óta a székházban tartózkodó ellenzéki képviselők miatt, aki egyébként az országgyűlési törvény értelmében teljesen jogszerűen tartózkodnak ott.

A III. kerület önkormányzati jegyzője ki is mondta, hogy a törvény szerint joga van a képviselőknek ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket oda.

Ugyanakkor a birtokvédelmi eljárás vége valamiért mégis az lett, hogy a képviselőket távozásra szólították fel. Ezt elmondták nekik a rendőrök is, hozzátéve, hogy intézkedni fognak a maradókkal szemben.

Amikor ellenzékiek hívtak rendőrt, nem jöttek

A rendőrök a jelek szerint gyorsabban reagáltak az MTVA segélykiáltására, mint az ellenzéki politikusokéra, akik egész nap kérték, hogy jöjjenek ki, és akadályozzák meg, hogy biztonsági őrök jogszabályellenesen, fizikailag fellépjenek velük szemben.

A 444 szerint a felszólítás dacára továbbra is maradtak bent politikusok, arra hivatkozva, hogy a jegyzői határozat nem írja felül azt a törvényt, mely őket feljogosítja a belépésre. Többen pedig egy időre beszorultak a kerítés és a bejárat közé, Hadházy Ákos egy, a kerítésnek támasztott létra segítségével tudott kijönni.

Közben 18 órakor ismét tüntetés kezdődött az MTVA-székháznál, melyet a Mérce élő videójában követhetsz:

Kezdődik a tüntetés az MTVA székház előtt! Élőben a Mércén! Percről percre közvetítésünk a mai napról itt olvasható: https://merce.hu/2018/12/17/hadhazyt-es-szelt-kidobtak-az-mtva-bol-este-ujabb-tuntetes-percrol-percre-a-mercen/

Posted by Mérce on Monday, December 17, 2018

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

50 ezren gyűltek össze a Hősök terén – a Fidesz-propaganda szerint „komcsi nyuggerek és homoszexuális libsik” tüntettek

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Hatalmas a tömeg, itt nézheted élőben a gyermekvédelmi tüntetést

„Nem hagyhatjuk, hogy megint Orbán Viktor döntsön” – közös ellenzéki tüntetés lesz Budapesten

Azahriah is a tüntetők mellé állt – a pedofilbotrány miatt demonstrálnak ismert influenszerek

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében