Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Rendőrségi intézkedéssel fenyegetik az MTVA-székházban maradó ellenzékieket

Hatalom ennyire még nem félt 5 pont felolvasásától.

Gréczy Zsolt, a DK-s országgyûlési képviselõ átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területrõl Molnár Zsolt MSZP-s képviselõ (b) segít neki. Ellenzéki képviselõk az önkéntes túlmunka idõ bõvítésérõl szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza elõtt és élõ adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat.
Gréczy Zsolt, a DK-s országgyûlési képviselõ átmászik a kerítésen az MTVA Kunigunda utcai székházának területére 2018. december 17-én. A területrõl Molnár Zsolt MSZP-s képviselõ (b) segít neki. Ellenzéki képviselõk az önkéntes túlmunka idõ bõvítésérõl szóló törvény ellen demonstrálnak az MTVA székháza elõtt és élõ adásban szeretnék elmondani nyilatkozatukat. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Egy jegyzői határozatot lobogtatva azt mondták a rendőrök a közmédia székházában petíciójuk beolvasását követelő politikusoknak, hogy menniük kell, ha nem teszik, intézkedni fognak ellenük.

A 444.hu szerint az MTVA kezdeményezett „birtokvédelmi eljárást” a vasárnap este óta a székházban tartózkodó ellenzéki képviselők miatt, aki egyébként az országgyűlési törvény értelmében teljesen jogszerűen tartózkodnak ott.

A III. kerület önkormányzati jegyzője ki is mondta, hogy a törvény szerint joga van a képviselőknek ellenőrizniük közintézményeket, képviselői igazolványuk pedig belépésre jogosítja őket oda.

Ugyanakkor a birtokvédelmi eljárás vége valamiért mégis az lett, hogy a képviselőket távozásra szólították fel. Ezt elmondták nekik a rendőrök is, hozzátéve, hogy intézkedni fognak a maradókkal szemben.

Amikor ellenzékiek hívtak rendőrt, nem jöttek

A rendőrök a jelek szerint gyorsabban reagáltak az MTVA segélykiáltására, mint az ellenzéki politikusokéra, akik egész nap kérték, hogy jöjjenek ki, és akadályozzák meg, hogy biztonsági őrök jogszabályellenesen, fizikailag fellépjenek velük szemben.

A 444 szerint a felszólítás dacára továbbra is maradtak bent politikusok, arra hivatkozva, hogy a jegyzői határozat nem írja felül azt a törvényt, mely őket feljogosítja a belépésre. Többen pedig egy időre beszorultak a kerítés és a bejárat közé, Hadházy Ákos egy, a kerítésnek támasztott létra segítségével tudott kijönni.

Közben 18 órakor ismét tüntetés kezdődött az MTVA-székháznál, melyet a Mérce élő videójában követhetsz:

Kezdődik a tüntetés az MTVA székház előtt! Élőben a Mércén! Percről percre közvetítésünk a mai napról itt olvasható: https://merce.hu/2018/12/17/hadhazyt-es-szelt-kidobtak-az-mtva-bol-este-ujabb-tuntetes-percrol-percre-a-mercen/

Posted by Mérce on Monday, December 17, 2018

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

Dőlnek a csontvázak? Nyomoznak a CÖF plakátkampányos cége ügyében

Kirúgták a munkahelyéről a Magyar Péter szombati tüntetésén felszólaló volt lelkészt

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti