Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Szijjártó: Magyarország erején felül küzd a békéért

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Erik Bethel, a Világbank igazgatóságának amerikai képviselője Washingtonban 2019. február 6-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Erik Bethel, a Világbank igazgatóságának amerikai képviselője Washingtonban 2019. február 6-án. Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Magyarország erején felül teljesít a béke, biztonság és stabilitás megtartására tett nemzetközi törekvésekben – mesélte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek washingtoni tárgyalásairól beszámolva.

A megbeszélések fő témája a biztonságpolitikai együttműködés. Szijjártó találkozik John Boltonnal, az amerikai elnök nemzetbiztonsági főtanácsadójával, Wess Mitchell-lel, az amerikai külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkárával, valamint részt vesz az Iszlám Állam terrorszervezet elleni globális koalíció külügyminiszteri ülésén, amelyet Mike Pompeo amerikai külügyminiszter hívott össze.

Szijjártó Péter szerint Magyarország mindig is megbízható szövetségese volt az Egyesült Államoknak a biztonságpolitika területén, és úgy tudja, ezt Washington értékeli is. Magyarország a jövőben is megbízható partner lesz a globális terrorellenes törekvésekben – tette hozzá a külügyminiszter.