Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Levélben vigasztalja Kocsis Máté a kormánypropagandistákat

Saját vezetőjük gagyizta le a fideszes újsággyártókat, mire Kocsis önkéntes lélekgyógyászként sietett be a szerkesztőségekbe.

Harta ViktorHarta Viktor
Levélben vigasztalja Kocsis Máté a kormánypropagandistákat
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Levélben ápolja a kormánypárti médiamunkások lelkét a Fidesz frakcióvezetője, miután a már csak volt Kesma-vezér Varga István olyan rúgást helyezett el a jobboldali sajtó fenekén, hogy azt senki sem látta jönni.

Az előzmény, hogy Varga, a kormánymédiumokat tömörítő, nemzetstratégiai jelentőségűvé minősített Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke a napokban egy interjúban meglepő őszinteséggel vallott arról, hogy ő bizony Élet és Irodalmat, valamint Magyar Narancsot olvas, és az Indexet előbb nyitja meg, mint az Origót, mert „igényes, jó tollú újságírókat inkább a másik oldalon” lát.

Varga a mondatai után még aznap bejelentette, hogy „önként” lemondott a Kesma kuratóriumi elnökségéről. Ez a mókás, mindent eláruló „önként” lemondás azonban a jelek szerint nem volt elég a kormánypárti szócsőhadsereg lelki világának helyrebillentésében, ezért

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető ma levélben kezdte vigasztalni a megalázott propagandistákat,

irományát stílusosan a Pesti Srácok közölte. Kocsis azt írta a lap szóhasználatában „megtámadott” szerkesztőségeknek:

„méltánytalan és valótlan, amit Varga István egykori képviselőtársam Önökről mondott. Méltánytalan, mert Önök azok, akikre a mindennapokban és a leghangosabb politikai csatákban is mindig számíthatunk. Önök azok, akik lehetőséget adnak számunkra, hogy a nyilvánosság előtt elmondhassuk, amit a világról, hazánk ügyeiről gondolunk, és Önök azok, akik – ha kritikusan is – mellettünk állnak, amikor hibázunk”.

A fideszes frakcióvezető ezután mesélt arról is, hogy úgy tudja, „ideát mind a régi nagy öregek, mind az új generáció tagjai döntő többségükben tanultabb, műveltebb, ha úgy tetszik igényesebb újságírók, mint odaát”, de még itt sem állt meg, és

Varga István helyett bocsánatot kért a megbántott médiumoktól,

majd jó munkát és kiváló egészséget kívánt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Kocsis Máté úgy tudja, Novák és Varga „felelősségteljes döntést hozott”… bezzeg Gyurcsány!

„Helló, Röfi!” – Megidézte Orbán Viktort a kormánybiztos

Meghalt Belénessy Csaba, az MTI volt vezérigazgatója

Leszámol Józsefváros az agymosó hirdetőoszlopokkal

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Kocsis Máté üzeni mindenkinek, akit zavar a pedofília: „inkább mélyen hallgassanak!”