Belföld

Elfogta a svájci légierő Szijjártó Péter gépét

Külföld

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Orbán egyetlen szóval nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a fideszes médiabirodalmat

Végül is, azt is írhatta volna, hogy „boldog karácsonyt”.

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én.
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én. Fotó: MTI/Soós Lajos

A kormány szerdán rendeletben közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a Magyar Idők Kiadó Kft., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft., valamint az Opus Press Zrt. feletti irányítás Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány általi megszerzésével megvalósuló összefonódást.

A döntés értelmében a machinációra így már nem vonatkoznak azok a versenyjogi szabályok, amelyek máskor, más gazdasági szereplők összeolvadásánál nagyon is, például, hogy nehogy „túlzott erőfölény” alakuljon ki.

A Magyar Közlöny szerint a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök azzal a rövidke indoklással helyezte a 476 médiumból álló fideszes propagandabirodalmat a törvények fölé, hogy az

„közérdek”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében meg is indokolta, miért történhetett kivételezés, röviden azért, mert megtehetik.

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény lehetőséget biztosít a kormánynak arra, hogy közérdekből nemzetstratégiainak minősítsen egyes vállalati összefonódásokat

– magyarázták.

A 444.hu emlékeztet, hogy tavaly a GVH és a Médiatanács egy ennél sokkal kisebb ügyletet zokszó nélkül elgáncsolt, akkor ugyanis nem egy, a kormány érdekeit szolgáló agymosóközpont jött volna létre, hanem az RTL szeretett volna mindössze 30 százaléknyi részesedését vásárolni a 24.hu-t kiadó cégben.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor: én is megkaptam a nemzeti konzultációt!

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

A CÖF Bécsben próbálta kioktatni az ottani magyarokat arról, hogy miért rossz a Nyugat

7 propagandista távozott a Hír TV-től – minden cégvezető nagyon figyeljen, mostantól bárhol felbukkanhatnak!

Itt a kormány friss bejelentése

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé