Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Megszólalt az ügyészség a börtönnel fenyegetett etikus hacker ügyében

Közleményt adtak ki „az internet felhasználásával”.

RövidenRöviden

Tegnapi hír volt, hogy akár nyolc év börtönre is számíthat az a fiatal informatikus, aki még 2017 nyarán biztonsági hibát fedezett fel a Magyar Telekom rendszerében, amire válaszul a cég feljelentette, az ügyészség pedig most az informatikai hozzá nem értését büszkén vállalva több év börtönt kér a fiúra.

A hacker védelmet ellátó TASZ közlésére és több hírportál beszámolójára reagálva a szervezet ma terjedelmes hablatyolást adott ki arról, hogy a fiatal

„az internet felhasználásával”
:DDDDDD

jogosulatlanul lépett be a Telekom egy olyan szerverére, amelyen keresztül a cég „teljes hálózati infrastruktúráját, beleértve az ügyfelek mobil és fix szolgáltatását blokkolhatta volna, illetve a teljes vezérlést átvehette volna”, és mivel a szerver hírközlő hálózat része volt, tette „közérdekű üzem megzavarásának minősül”.

A fiatalembert az ügyészség egyébként sem tartja etikus hackernek, bár a vádirat készítésekor még nem voltak ennyire szakértők: abban többek között olyan megmosolyogtató érveket írtak, mint hogy

„nem vagyunk informatikusok, de a médiából tudjuk…”

Az ügyészség szerint a srác átlépett az etikus hackeri tevékenység határán, a tette pedig veszélyes a társadalomra, így a büntetőjogi következményeket viselnie kell.

A közlemény megjegyzi, hogy az előkészítő ülésen a 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény miatt indítványt tettek arra, hogy ha a fiatalember beismerő vallomást tesz, akkor „csak” 2 évi, 4 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéljék. Cáfolják TASZ állítását, amely szerint a vádalku elutasítása után vették elő a nyolc évi szabadságvesztésről szóló fenyegetést.

Brutális áremelésre készül a Telekom, ez minden ügyfélnek fájni fog

Rendkívüli béremelésről döntött a Magyar Telekom, hatalmas összeget szórnak szét

3 milliárd forintot oszt szét a dolgozóinak a Magyar Telekom

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Megszólalt a rendőrség a szombathelyi kórházban ápolt, bántalmazott csecsemő ügyében

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit