Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Ügyészség: jogos volt az erőszak az MTVA-ban, közérdekű üzem megzavarása miatt indul nyomozás

Szerintük „nem hivatalos személyként jártak el” az ellenzéki képviselők, akik végig a képviselői igazolványukat lobogtatták.

Döntött az ügyészség az MTVA székháznál tavaly december 16-án és 17-én történt események kapcsán, amikor is a propagandaközpont fegyveres őrei többek között rángatták, kihajították az épületből az ellenzéki képviselőket.

A Központi Nyomozó Főügyészség arra jutott, hogy

az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el, ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem megjelenésükkel, mozgásukkal kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

Ezek szerint ha egy országgyűlési képviselő közli, hogy ő országgyűlési képviselőként van jelen, valamint ezt igazolványával igazolja is, az az ügyészség szerint még nem hivatalos személyként történő eljárás. Kérdés, hogy akkor tulajdonképpen mire szolgál a képviselői igazolvány, vagy milyen módon léphet fel annak birtokosa hivatalos személyként?

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak – írják. A felvételek azt igazolják az ügyészség szerint, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. „Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek” – indokolják, hogy miért tűrték tétlenül az eközben az utcán posztoló rendőrök a benti eseményeket.

„Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény sem valósult meg, ezért e körben a feljelentést elutasítottuk” – írják, és azt is hozzáteszik:

ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltünk el.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten