Kiszivárgott belső videó: így birkóztak a fegyveres őrök Varju Lászlóval

Vágatlan, MTVA-sok által készített felvételt került napvilágra, mellyel eddig nem dicsekedett a közmédia.

Eddig nem látott felvétel jutott a 444 birtokába: a közmédia egyik operatőre bő negyedórás videót készített arról, ahogy fegyveres biztonságiak rángatják, lebirkózzák a DK-s Varju Lászlót az MTVA épületében.

A lap szerint a vágatlan videó december 17-én készült azt követően, hogy ellenzéki politikusok megpróbáltak bejutni az MTVA stúdiójába a Kunigunda utcai székházban, hogy beolvassák követeléseiket, melyeket azóta sem adott le az adófizetői tízmilliárdokból működő „közmédia”.

A 16 perces felvételből eddig a köztévé propagandistái csak momentumokat vágtak ki, azt mutatván, hogy Varju egyedül, a földön fekve méltatlankodik. A videónak azt a részét, amelyen az látható, hogy hogyan rángatják az őrök, sosem adták le:

A fenti, teljes kiszivárgott videóból a 444 külön is kigyűjtötte a legmozgalmasabb pillanatokat:

A lap felidézi, hogy az országgyűlési képviselőket mentelmi jog illeti meg, így beléphetnek bármilyen állami intézmény területére. Hogy rendőrök helyett biztonsági őrök léptek fel ellenük, ráadásul erőszakkal, az többek szerint felvet kérdéseket.

Az MTVA a székházánál történ incidensek után feljelentést tett a képviselők ellen, mondván, visszaéltek jogaikkal, félelmet keltettek viselkedésükkel. Az ellenzéki politikusok is feljelentést tettek, szerintük ugyanis hivatalos személy elleni erőszak volt a székházból való kihajításuk. Az ügyészség egyelőre még azon lamentál, hogy indítson-e ez ügyben nyomozást, vagy sem.

Kapcsolódó hírek