Videón, ahogy kidobják Szél Bernadettet és Hadházy Ákost a közmédia székházából

Az eddigi legnagyobb túlóratörvény elleni tüntetést hozta a vasárnap, a demonstrálól ezúttal a közmédiát ejtették útba. Tizenhárom ellenzéki politikus bent éjszakázott, Szél Bernadettet és Hadházy Ákost végül biztonsági őrök hajították ki az épületből.

A 2,5 millió szavazót képviselő ellenzéki politikusok a követeléseiket szerették volna beolvasni a közpénzből működő közmédia adásában, de ezt nem engedték neki.

Természetesen az M1 reggeli hírfolyamában egy szó nem volt arról, hogy náluk éjszakáztak volna a politikusok.

Ahogy arról sem, hogy még mindig ott vannak, ráadásul a biztonságiak a csatorna munkatársait sem engedték ki a stúdióból, nehogy bejussanak a tiltakozók. Bősz Anett a 444.hu szerint arról beszélt, az MTVA-s munkatársak mozgását is korlátozták az épületen belül, a munkába érkezőknek nem működött a belépőkártyájuk.

Reggel fél hétkor Szanyi Tibor MSZP-s EP-képviselő a rendőrségen bejelentést tett, miszerint biztonsági őrök korlátozzák a képviselők szabad mozgását az MTVA épületében, ahová egyébként politikusi mivoltuk miatt, mint minden közintézménybe, elviekben szabad a bejárásuk.

Hadházy Ákos Papp Dániel közmédia-direktorhoz szeretett volna feljutni, de biztonságiak állták el az útját, mondván,

csúszós a lépcső.

Hadházy megpróbált felmászni, mire leteperték a biztonságiak, és kidobták az épületből. Ugyanígy járt az eseményeket tegnap este folyamatosan a Facebookon élőző Szél Bernadett is.

Kapcsolódó hírek