Rendőrkordon védi a propagandaszékházat Budapesten a tüntetőktől

A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a rendőrsorfallal szemben az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 16-án.
A „Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!” címmel meghirdetett kormányellenes demonstráció résztvevői a rendőrsorfallal szemben az MTVA Kunigunda utcai székházánál 2018. december 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Hatalmas rendőri készültségre érkezett meg a Kossuth térről a Kunigunda útján lévő MTVA-székházhoz a vasárnapi budapesti kormányellenes demonstrálók csoportjának eleje, egy részük még a székház felé tart.

Valaki egy hangosbemondóban azt kérte, hogy a helyszínen lévő országgyűlési képviselők gyűljenek egy helyre. Úgy tudni, az a terv, hogy a tüntetők velük akarják majd bevitetni és beolvastatni a tévében a követeléseiket, a törvény szerint ugyanis képviselők elvileg bármikor szabadon beléphetnek közintézményekbe, kérdés, hogy ez a gyakorlatban most is megvalósulhat-e.

Amíg folyamatosan érkeznek a lemaradó csoportok, a korábban érkezők várunk Bayer Zsolti, „mocskos Fidesz”, „hazudtok”, „patkánytévé”, „kurva anyád Orbán”, „Orbán takarodj” és hasonlók skandálásával szórakoztatják egymást, valamint az Echo tévé stábját.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők közben bejutottak az MTVA-székházba, Szél itt közvetített élőben:

Ezek is érdekelhetnek