Ezt a srácot gyűlöli most a világ: Trump-imádó provokátor szívatta az öreg indiánt

Nem ő volt a legélesebb a kés a fiókban.

Őslakos indiánok felvonulását zavarták meg egy katolikus középiskola diákjai Washingtonban, akik egy abortusz-ellenes tüntetésről vetődtek oda. Körbevették, kifigurázták őket, majd egyikük gúnyos mosollyal az arcán állta el a menet útját.

A történelemből nem túl erős Trump-imádó diákok az amerikai elnök jól ismert jelszavaival heccelték a bennszülött indiánokat: „építsünk falat, tegyük újra naggyá Amerikát” óbégatták nekik, valószínűleg összetévesztve őket azokkal a jelenkori migránsokkal, akik ellen az elnökük uszít.

Az esetről készült videó akkora vihart kavart, hogy az akciót a provokátorok iskolája és az egyházmegye is elítélte, és bocsánatot kértek a diákok viselkedése miatt – írja a Guardian.

A fenti videón a sapkás fiúval farkasszemet néző dobos egyébként nem más, mint Nathan Phillips vietnami veterán, aki több tüntetést vezetett már, vezéralakja volt például a Standing Rock nevű tiltakozásnak, ami az indiánok földjén át vezető olajvezeték építését akadályozta Észak-Dakotában, vagyis nála „amerikaibb amerikait” keresve sem találhattak volna Trump féleszű-nacionalista hívei.

Kapcsolódó hírek