Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Ujhelyi: a Fidesznek papírja van arról, hogy lopni akar

A Fidesz szerint Soros áll a mai szavazás mögött is, az ellenzék szerint csak az EU-s forrásokat haveri kézbe játszó Orbán-féléket akarják megfékezni.

A Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportjának csütörtöki közleménye szerint

„elfogadhatatlan, hogy az EP bevándorláspárti többsége újabb durva politikai nyomásgyakorlási eszközt vezetne be a Soros-tervet elutasító, bevándorlásellenes tagállamok polgáraival szemben”

– magyarázták, miután kiderült, hogy a Fidesz nem szavazta meg az uniós kifizetések jogállamisági feltételekhez kötését lehetővé tévő folyamat létrehozását.

A Fidesznél úgy tudják, „a bevándorláspárti magyar ellenzék EP-képviselői politikai céljaik elérése érdekében támogatták a javaslatot, amivel szándékosan ártanak a hazájuknak, a magyar embereknek”, és hozzáteszik: a kormány minden körülmények között meg fogja akadályozni az uniós fejlesztési források jogszerűtlen elvonását.

A szocialista Ujhelyi István kiemelte: „beismerő vallomással ér fel, hogy a Fidesz képviselői saját konzervatív, kereszténydemokrata pártcsaládjuk értékeit is megtagadva leszavazták a széles politikai támogatással bíró javaslatot a nyíltan szélsőséges, Európa-ellenes erőkkel egyetértésben”.

„A közpénzből Európa-ellenes kampányt folytató és az EU-s forrásokat haveri kézbe játszó kormány valódi hazaárulást követ el, ha kockáztatja a Magyarországnak szánt támogatások kifizetését”

– fogalmazott Ujhelyi, és a Facebookon azt is hozzátette, ha Fidesznek immár „papírja van arról, hogy lopni akar”.

A Fidesznek papírja van arról, hogy lopni akarAz Európai Parlament nagy többséggel fogadta ma el az Európai Unió…

Posted by Ujhelyi István dr. on Thursday, January 17, 2019

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció képviselője szerint saját pártcsaládja mutatta meg a Fidesznek, hogy Magyarország kevesebb támogatásra számíthat a 2021-ben kezdődő költségvetési ciklusban, ha továbbra is megbénítják az igazságszolgáltatást, és büntetlenül maradnak a kormányhoz köthető korrupciós ügyek. Hozzátette, hogy a határozat azonban nem Magyarország, hanem „a magyar kormány gyalázatos politikája” ellen irányul.

Judith Sargentini zöldpárti képviselő fontosnak nevezte az új eszköz létrehozását, mondván, hogy

nem szabad továbbra is tétlenül nézni a folyamatokat bizonyos tagállamokban, például Magyarországon.