Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

A köztévé műsorában azt állítják, gyógyítható a homoszexualitás

Tudományos álláspont sajnos nem hangzott el a műsorban.

Az M5-ön szerdán sugárzott Ez itt a kérdés… című műsor a homoszexualitással foglalkozott, különös tekintettel a melegek „gyógyítására” – szúrta ki a 444.hu.

A közpénzből működő kulturális csatorna műsorának intrójában azt hangoztatták, hogy az „ebben az állapotban(?), betegségben(?), másságban(?)” élők számára pokol lehet az élet, és bár sokan „szabadulnának”, egyre csak azt az üzenetet kapják, hogy fogadják el másságukat.

Kevesen tudják, hogy a világ legkülönbözőbb részein élnek olyan orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, akik igenis komoly kutató- és tudományos munka eredményeként képesek homoszexuálisként élt embereket kiemelni ebből az állapotból, betegségből, másságból… Félnek beszélni kutatásaikról, azokról az esetekről, amikor igenis sikerül visszavezetni a homoszexualitásból a heteroszexualitásba nem egy, nem két embertársunkat

– hangzott a meghökkentő kijelentés, közelebbről alá nem támasztva.

A stúdióbeszélgetésben ezután Trombitás Kristóf Keresztély kormánypropagandista, Hodász András katolikus pap és Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz egykori újságírója szakértette tovább a témát egy állítólagos „kigyógyult” melegről, átnevelő terápiáról és a melegházasság gyermekekre gyakorolt hatásáról.

Szőnyi szerint Nyugaton ma már nem elítélendő, hanem „üdvözlendő, pozitív, szinte kívánatos emberi magatartásként tűnik föl” a homoszexualitás. A katolikus pap pedig azok számára, akik nem akarnak így élni, elsősorban az istenhitet javasolta.