Mészáros Lőrinc barátja váltja Matolcsy unokatestvérét az MKB Bank tulajdonosi körében

Módosult az MKB Bank tulajdonosi szerkezete, miután a bankban Szíjj László 32,9 százalékos közvetett részesedést szerzett – tájékoztatott a hitelintézet.

A tájékoztatás szerint a Blue Robin Investment S.C.A., az MKB Bank Zrt. 32,9 százalékos részvényese január 11-én arról tájékoztatta az MKB-t, hogy a BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. eladta Szíjj Lászlónak, a BanKonzult Finance Zrt.-ben fennálló 100 százalékos tulajdonrészét, amely az MKB Bankban közvetetten fennálló – a Blue Robin Investment S.C.A. által közvetlenül tulajdonolt – 32,9 százalékos részesedést testesít meg.

Szíjj László Mészáros Lőrinc jó barátja, rendszeresen együtt utazik Orbán bizalmasaival a nemzetközi futballeseményekre.

A BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában van, aki egyben az NHB Növekedési Hitel Bank igazgatóságának elnöke és tulajdonosa.

Az Index szerint a lépés azért volt indokolt, mert az elmúlt egy hónapban Szemerey Tamás kisbankja, vagyis az NHB Bank likviditási problémákkal küzdött.

Ezek is érdekelhetnek