A Spar sem vezeti be a 400 túlórát

A Spar is kijelentette: nem fogja alkalmazni a munka törvénykönyvének módosítását, mely 400 órára emelt túlmunkakeretet enged meg.

A Magyar Idők szerint az osztrák tulajdonban álló multi szerdán megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), melynek értelmében a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül a jövőben nem élnek majd további többletmunkával.

A döntés 13 500 munkavállalót érint, a kormánykritikusi habitussal nehezen vádolható Magyar Idők úgy tudja, a KDFSZ több más céggel is tárgyal a témában.

A 24.hu szerdán arról írt, hogy az IKEA és a DM biztosította dolgozóit: nem élnek a megemelt túlmunkakeret lehetőségével. A cikk szerint az Auchan ezt nem mondta ki egyértelműen, de válaszaikból náluk is hasonló körvonalazódik.

A 168 óra szerint a Tesco is hajlik arra, hogy ne léptesse életbe a rabszolgatörvényt.

Kérdés, hogy ha még a munkaerőhiánnyal kifejezetten érintett kereskedelmi szektorban maguk a cégek sem tartják jó ötletnek tovább terhelni a dolgozóikat, akkor a kormánypropaganda honnan vette, hogy a „dolgozók kérték” a túlórakeret növelését?

Kapcsolódó hírek