Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Még mindig a Kossuth téren állnak a karácsonyi ajándéknak szánt szánkók

Pedig a tüntetések után versenyt aggódtak miattuk a kormánypárti politikusok.

A Gyimes Völgye Férfikórus tagjai az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én. A kórus tagjai tíz szánkót hoztak, hogy részben pótolják a december közepén tartott tüntetésen ellopott, megrongált - rászoruló gyermekeknek szánt - sporteszközöket. Az Ország Karácsonyfája körül - immár hagyományosan - 120 szánkóból álló kerítést állítottak fel.
A Gyimes Völgye Férfikórus tagjai az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én. A kórus tagjai tíz szánkót hoztak, hogy részben pótolják a december közepén tartott tüntetésen ellopott, megrongált - rászoruló gyermekeknek szánt - sporteszközöket. Az Ország Karácsonyfája körül - immár hagyományosan - 120 szánkóból álló kerítést állítottak fel. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Annak ellenére, hogy elképesztő fordulatszámon pörgött a kormányoldal a decemberi tüntetések során megrongált, állítólag karácsonyra, rászoruló gyerekeknek szánt szánkók miatt, azok a mai napig a Kossuth téren állnak – vette észre az Index.

A tüntetők köpködésének visszatérő motívumaként használt szánkórongálásról Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta,

„elfogadhatatlan, hogy a Soros-aktivisták összetörjék azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyermekeknek szerettünk volna odaadni karácsonykor”,

Latorcai pedig egyenesen a „kis Jézus” meggyalázását látta a téren végbe menni.

A megrongálódott szánkókat aztán a Gyimes Völgye Férfikórus pótolta december 21-én, így azokat akár oda is lehetett volna ajándékozni a rászoruló gyerekeknek.

De a szánkók január 3-án még mindig ott álltak a téren

írta az Index, azaz annak ellenére, hogy a témán úgy rugózott a kormánypárti média, mintha a tüntetők szüzeket áldoztak volna Soros Györgynek, valahogy mégsem lett a nagy szavakból semmi.

Közben a Momentum is gyűjtést hirdetett a megrongált szánkók pótlására, melynek keretében

2000 eurót – kb. 642 ezer forintot – össze is gyűjtöttek,

ami jóval több pénz, mint a 22 pótlásra került szánkó.

„Az áruházak kifogytak a szánkókból, így kis nehézségbe ütközött a beszerzésük, de három napon belül megérkeznek. Mivel a hírek szerint 22 szánkót rongáltak meg, további négyet kell még beszereznünk”

– mondta az Indexnek most Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja. Elmondta azt is, a fennmaradó összegből tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket vesznek, hogy azokat rászorulókhoz juttassák el.

„Ezt a helyi szervezeteinken keresztül hajtjuk végre, rajtuk keresztül civil szervezetekkel, otthonokkal vesszük fel a kapcsolatot. A kiosztást még januárban lebonyolítjuk” – mondta Hajnal Miklós, megjegyezve, hogy az élelmiszerek és tisztálkodási szerek fontosabbak is, mert a szegénységből adódóan „sokaknak sajnos nem a szánkók hiánya jelenti a legnagyobb problémát” – idézte a lap Hajnalt.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt