Budai villába költözött az Orbán Ráhel-féle állami divatügynökség

Egy évszázados budai villába tette át székhelyét a Magyar Divat és Design Ügynökség, ahol Orbán Ráhel ismeretségi köréből kerültek ki a vezetők.

A 24.hu írta meg, hogy Budán, az Istenhegyi úton kapott irodaházat az a Magyar Divat és Design Ügynökség, mely a Magyar Turisztikai Ügynökség bővítésével jött létre.

A lap felidézte, a kormány még a 2018-as választás előtt döntött úgy, hogy a divat- és designipari stratégiaalkotást is feladatként adja az ügynökségnek, plusz előírja neki, hogy 150 millió forintból alapítson egy kisebb ügynökséget, amely kizárólag a divat foglalkozik.

Ennek működéséhez további 150 millió forint költségvetési támogatást is biztosított a kormány 2018-ra.

A nagy bürokráciacsökkentés novemberben a Magyar Turisztikai Ügynökséghez is begyűrűzött: a 24.hu szerint a cégnél és a hozzá tartozó vállalkozásoknál több száz alkalmazottnak mondtak fel.

Ez azonban a jelek szerint nem viselte meg a Magyar Divat és Design ügynökséget:

a kirúgásokkal egyidőben ugyanis kiköltözött az MTÜ központjából, és Budára, egy százéves villába tette át a székhelyét.

A lap felidézte, hogy az állami divatcégnél Orbán Ráhel ismeretségi köréből kerültek ki a vezetők. Még a Magyar Divat és Design Ügynökség megalkotása előtt, az MTÜ-n belül létrehoztak egy Divatipari Marketing Igazgatóságot, ahol a vezető Orbán Viktor lányának barátnője, Bata-Jakab Zsófia lett, később pedig őt nevezték ki a Magyar Divat és Design Ügynökség élére.

Ezek is érdekelhetnek