Gazdaság

Ismét drágul a benzin szerdán

Belföld

Magyar Péter is kommentálta Deutsch Tamás EP-listavezetőségét

Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Magyar zászlót akart felgyújtani egy fiatal lány Nagyváradon

De egy „szemfüles, elkötelezett magyar fiatal” nem hagyta.

RövidenRöviden

Megpróbálták felgyújtani a Bihar megyei RMDSZ-székházra kitűzött magyar zászlót a nagyváradi Fekete Sas-palotában, ám egy fiatalember időben megakadályozta, hogy a lobogó lángra kapjon – írta a Maszol.ro erdélyi hírportál az RMDSZ közleményére hivatkozva.

A szombatról vasárnapra virradóra történt esetről a lap videofelvételt is közölt, amelyen látható, amint egy fiatal nő székre felállva egy öngyújtó lángjával próbálja meggyújtani az épület falára kifüggesztett piros-fehér-zöld zászlót.

A Bihar megyei RMDSZ közleménye szerint a videofelvételt készítő

„szemfüles, elkötelezett magyar fiatal” közbelépése

akadályozta meg azt, hogy a zászló lángra kapjon. Felidézték: korábban is megpróbálták letörni vagy leszakítani a magyar zászlót, amelyet az elmúlt négy hónapban már négyszer rongáltak meg, az RMDSZ pedig valamennyi alkalommal feljelentést tett a rendőrségen.

„A Fekete Sas-palota passzázsa végig be van kamerázva, és tudomásunk van róla, hogy az eseteket rögzítették is a térfigyelő kamerák. A rendőrség értesülésünk szerint nem kérte ki a felvételeket, így egyik elkövetőt sem kerítette kézre” – idézte a Maszol az RMDSZ közleményét. Hozzátették: mivel az épület egy nemrég felújított műemlék, és van működő önkormányzati térfigyelő kamera, saját kamerát nem szerelhettek fel, mert nem engedélyeznek egy újabb beavatkozást.

A szervezet azért is érthetetlennek tartja a történeteket, mert a székházra az Európai Unió, Románia, Magyarország és az RMDSZ zászlaját is kitűzték, így a magyar zászló jelenléte „egyértelműen nem provokatív” a részükről.

„Elítélünk minden ilyen és ehhez hasonló cselekedeteket, elhatárolódunk minden olyan megosztó és kirekesztő magatartástól, amely a békés együttélés és nemzeti szimbólumaink szabad használata ellen irányul” – szögezte le az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

28 év börtönt kapott a nevelő, aki Böjte atya árvaotthonaiban gyerekeket bántalmazott

Medve támadt vadászokra az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Meghalt Alekszej Navalnij, Putyin legfőbb bírálója

Novák Katalin Katarban lófrál, miközben idehaza a szélnek eresztett pedofilpártolója miatt áll a bál

150 ezer magyar tűnt el a legmagyarabb romániai megyékből

Orbán sok erőt, jó egészséget kívánt a tanároknak és a diákoknak… egy erdélyi református kollégium tanárainak és diákjainak