Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Idiótábbnál idiótább kérdésekkel hívogatják a britek a külügyet – itt az idei toplista

Élnek-e vámpírok Lengyelországban – ez csak az egyike a brit külügyminisztériumhoz 2018-ban befutott legmeghökkentőbb állampolgári kérdéseknek, melyekből a tárca év végi rangsort állított össze.

  • A legidiótább címet a külügy egy Egyesült Államokból telefonálónak ítélte, aki arról érdeklődött, hogy ki nyerte idén a BBC televízió Strictly Come Dancing címmel évente megrendezett, celebeket felvonultató, rendkívül népszerű táncversenyét.
  • Második lett az a férfi, aki azt kérdezte a Foreign Office ügyeletesétől, hogy hova küldhet egy másfél méteres fadarabot, amelyet a tengerparton talált, és amely meggyőződése szerint egy XVIII. századi brit hadihajó maradványa.
  • Olaszországban egy brit állampolgár esküvője megszervezésével kívánta megbízni a római brit nagykövetséget, egyben azt is kérte, hogy a diplomáciai képviselet javasoljon egy jó virágboltot, és szerezzen neki „belépőjegyet” a pápához.
  • A Kanári-szigetekről azzal telefonált egy brit turista, hogy a külügy eszközöljön ki számára egy másik szállodai szobát, mivel eredeti szobájába „betört” egy kóbor macska és az ágyra pisilt.
  • A londoni külügyminisztériumtól egy férfi azt kívánta megtudni, hogy élnek-e vámpírok Lengyelországban. Azért fogott gyanút, mert egy lengyel hölgy, akivel egy online fórumon ismerkedett meg, még az első randevú előtt tudni akarta az ő vércsoportját.
  • Kuvaitban valaki kutyakölyköket ajánlott fel ingyen a helyi brit nagykövetség munkatársainak.
  • Bangkokból azzal a kéréssel telefonált egy férfi, hogy a minisztérium vegye fel a kapcsolatot az ő nevében egy helyi masszázsszalonnal, mivel a masszázs közben elaludt, és emiatt úgy érzi, hogy nem köteles kifizetni az intézmény által kért díjat.
  • Delhiből azt akarta megtudni egy telefonáló, hogy hány órakor nyit a helyi brit diplomáciai képviselet, mert úgy hallotta, hogy ott vegetáriánusok számára is megfelelő virslit árulnak, és szeretne belőle vásárolni.

A brit külügyminisztérium szóvivője hangsúlyozta, hogy az ilyen kérdések mellett a tárcához idén több mint 330 ezer hívás futott be olyan brit állampolgároktól, akiknek valóban segítségre volt szükségük. Közülük 3400-an kórházba kerültek, 4900-at pedig őrizetbe vettek külföldön.

A külügyi illetékes hozzátette: a tárca sajnálatos módon nem tud tanácsadással szolgálni vámpírok, kóbor macskák vagy a BBC-táncverseny ügyében, és bármilyen szomorú, vegetáriánusoknak készült virslit sem árusítanak.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!