Gazdaság

Hatalmas bónuszt kap minden dolgozó a kecskeméti Mercedes-Benz-gyárban

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Gazdaság

Nagyot drágul a benzin szerdától, mutatjuk

Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből

Másfél éve volt előzetesben a szombathelyi MSZP-s politikus.

RövidenRöviden
Kiengedték Czeglédy Csabát a börtönből
Fotó: MTI/Kelemen Gergely

Az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának döntését másodfokon megváltoztatva a Szegedi Törvényszék megszüntette Czeglédy Csaba szocialista politikus letartóztatását, és elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét – közölte a törvényszék büntető kollégiumának vezetője szombaton.

Bakos Éva elmondta, a törvényszék szerint a gyanúsított esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, és a bíróság megállapította, hogy Czeglédy Csaba törekedett az eljárás meghiúsítására.

Az ellene folyó nyomozás azonban befejeződött, iratismertetések történtek, hamarosan vádat emelnek. A törvényszék szerint ezért nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés a gyanúsítottal szemben.

A bíróság Czeglédy Csaba tartózkodási helyéül szombathelyi otthonát jelölte ki, mozgását technikai eszközzel felügyelik, lakóhelyét csak bizonyos esetekben – például orvosi kezelésre – hagyhatja el.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás, azzal gyanúsítják, hogy 6,294 milliárd forint adót és járulékot csalt el egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céghálózaton keresztül.

A politikus tavaly júniusban vették őrizetbe, majd került előzetes letartóztatásba. Március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették.

Czeglédy szombathelyi önkormányzati képviselő volt, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben, és bebörtönzése előtt gyakran utalt rá, hogy lenne mit mondania a Fidesz számára kínos ügyekben.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán Viktor beteg? Elképesztő választ adott a miniszterelnök sajtófőnöke

Nagy bejelentést tett az egyik szirszarpárt, ebbe most tényleg beleremeghet az Orbán-rendszer

Rendületlenül imádja az ország a Fideszt, a kegyelmi ügy hatására sem erősödtek a baloldali pártok

Kokain miatt eltiltott olimpiai bajnok is szerepel a Fidesz 2024-es választási jelöltjei között

„Mocskos komcsi” – Dávid-csillagot festettek a Momentum előválasztási plakátjára Budapesten

Mi történik? Polt Péter kezdeményezte egy MSZP-s téglájuk mentelmi jogának felfüggesztését