Sport

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Több mint 20 millió forintos BMW-ből szállt ki a saját lábán álló Orbán Ráhel

Több mint 20 millió forintos BMW-ből szállt ki a saját lábán álló Orbán Ráhel
Fotó: 24.hu/Marjai János

Közel nyolc évet kell gürizni átlagbéresként azért a BMW X3-asért, mellyel Orbán Ráhel érkezett a szeptemberi kötcsei polgári piknikre – tudta meg a 24.hu.

A lap szerint a metálkék luxusautót Tiborcz Istvánnak a cége, az ingatlanforgalmazással foglalkozó BDPST Zrt. lízingeli a Merkantil Banktól.

Az autó egy 6 hengeres, 260 lóerős, automata sportváltós BMW X3 (Xdrive 30D), alapára 17 millió forint körül mozog, de az extrák erősen felsrófolják az árat.

A nyilvános adatbázisok alapján a BDPST Zrt.-nek a futamidő végéig 22,5 millió forintot kell perkálnia a Merkantil Banknak, továbbá az is kiderült, hogy pénzügyi lízing esetén a minimálisan megfizetendő önrész aránya 20 százalék. A cikk szerint

ha nem kaptak a kocsira a kedvezményt, akkor az ára meghaladhatta a 28 millió forintot is.

A lap a Merkantil Bank honlapjára hivatkozva azt írta, legfeljebb 96 hónapos futamidő mellett nyújt lízinget cégek részére. Számításaik szerint a szóban forgó BMW-ért 8 éven át mintegy 235 ezer forintot kell fizetnie havonta Tiborcz István cégének, azaz

havonta többet visz el az autó törlesztője, mint amennyit a KSH adatai szerint az átlag magyar keres havonta, utóbbi összeg ugyanis jelenleg 215 ezer forint.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!