Megszólalt a „letepert” MSZP-s, már máshogy emlékszik, mint tegnap a pártja

Orbán Viktor a multik oldalára állt, különben nem javasolnák a munka törvénykönyvének beterjesztett módosítását, amely alapján minden adott lesz ahhoz, hogy kizsákmányolják a munkásokat – többek között erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap egy budapesti sajtótájékoztatón.

„Harcoljanak a szakszervezetek, harcoljanak a magyar dolgozók, Orbán erőből ért”

– mondta az ellenzéki politikus, aki szerint a tiltakozás minden formáját meg kell ragadni.

Az eseményen Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke is jelen volt, akiről pártja a szombati tüntetés után közleményben azt írta, „földre teperték a karhatalom emberei”, és azt sugalmazták, hogy ennek következtében került kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság még kora este hazugságnak nevezte a közleményt, ma pedig már Komjáthi is más megvilágításba helyezte a történteket. Kérdésekre válaszolva elmondta: megsérült a térde, de – mint magyarázta – ellenkező híresztelésekkel szemben (saját pártja híresztelte – a szerk.) nem akkor, amikor a rendőrök „földre vitték”, hanem akkor, amikor a rendőrök „nagyon erősen megtolták a sort”, és nekinyomták egy kőnek. A történteket balesetnek nem mondaná, mert annak a következménye volt, hogy az erősítés megtolta a tömeget – közölte, hozzátéve: tisztában volt azzal, hogy milyen következményei lehetnek a tettének.

Kapcsolódó hírek