Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Bűnügy

Horror disznóvágás Csobajon: csontozókést dobott feleségébe egy férfi, az asszony életveszélyes sérüléseket szenvedett

Gazdaság

Újabb boltlánc jelentette be, hogy zárva lesz december 24-én

Átadták a 2018-as Prima Primissima Díjakat – ők kaptak idén elismerést

RövidenRöviden
A magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt L. Ritók Nóra pedagógus (j) átveszi közönségdíjat az alapító Demján Sándor özvegyétõl, Demján Sándornétõl és Csányi Sándortól, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnökétõl, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójától a Prima Primissima díjátadó gálán a fõvárosi Müpában 2018. december 7-én.
A magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt L. Ritók Nóra pedagógus (j) átveszi közönségdíjat az alapító Demján Sándor özvegyétõl, Demján Sándornétõl és Csányi Sándortól, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnökétõl, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatójától a Prima Primissima díjátadó gálán a fõvárosi Müpában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Tíz kategóriában 16. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.

Elismerést kapott idén

  • magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba építész;
  • magyar tudomány kategóriában Sótonyi Péter orvos, patológus, egyetemi tanár;
  • magyar sajtó kategóriában a Portfolio.hu gazdasági portál;
  • magyar képzőművészet kategóriában Korniss Péter fotográfus;
  • magyar oktatás és köznevelés kategóriában Falus Iván pedagógus, egyetemi tanár;
  • magyar sport kategóriában Magyar Zoltán tornász;
  • magyar irodalom kategóriában Görgey Gábor író, költő;
  • magyar népművészet és közművelődés kategóriában a Kallós Zoltán Alapítvány;
  • magyar zeneművészet kategóriában Fischer Ádám karmester, a Budapesti Wagner napok művészeti vezetője;
  • magyar színház- és filmművészet kategóriában pedig Szirtes Ági színész.

A díjakkal egyenként 15 millió forint jár, és ugyanekkora összeggel járó Közönségdíjat ítéltek oda a szavazók L. Ritók Nóra pedagógusnak.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2018. december 7-én.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2018. december 7-én.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a díjátadó gálán elmondta: az idén 16 éves alapítvány erkölcsi és anyagi támogatás terén is egyedülálló. A díj jelentős hozzájárulást jelent a kulturális sokszínűség megőrzéséhez, a nem termelői szférában dolgozó tudósok, művészek, köznevelők és sportolók elismeréséhez, munkásságuk megismertetéséhez.

„Mindannyiukban közös, hogy kimagasló tehetségük sok éven át, akár egész életen át tartó kemény munkával és áldozatvállalással párosul”

– hangsúlyozta az elnök, és felidézte, az elmúlt évek alatt 480 Prima és Primissima díjat adtak át, a jelöltek, a díjazottak kiválasztásánál mindig a teljesítmény volt a meghatározó.

Demján Sándorra emlékezve Csányi arról beszélt, számukra az év legnagyobb vesztesége az ő távozása volt. Mint mondta, Demján Sándor szellemiségére Széchenyi István nagy hatással volt, sokszor elmondta, hogy a legjobb befektetés a tudásba és a tehetségbe való befektetés. Ennek szellemében hozta létre a Prima Primissima Alapítványt, bízva abban, hogy a díjakkal nem a pénz, hanem annak rangja és az együvé tartozás lesz a legfontosabb – emlékeztetett Csányi Sándor, hozzátéve: „emberségét jellemezte, hogy aktív volt a kulturális mecenatúrában és a segítségre szorulók támogatásában.”

Az eseményen részt vett Áder János köztársasági elnök és felesége, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Pintér Sándor belügyminiszter és Demján Lídia, Demján Sándor vállalkozó özvegye is.

Ezek is érdekelhetnek

Mi történik? Csányi Sándor családi vagyonkezelőbe kezdte átmenteni a vagyonát

120 milliárd forint osztalékot fizet ki az OTP a részvényeseknek

Orbán Viktor a Karmelitában fogadta a FIFA elnökét

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Csányi Sándor kriptovalutás átverésekre figyelmeztet

Százból csak 6 fiatal dolgozna még 2033-ban is Magyarországon