Kásler: elképesztő, soha nem látott fejlesztések zajlanak

Mind a kultúra, mind az egészségügy és sport területén.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa (j) kíséretében a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán 2018. december 4-én.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (b) Tamás László János, a kórház főigazgató főorvosa (j) kíséretében a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegének átadásán 2018. december 4-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Magyarország rengeteget áldoz arra, ami az emberek életét jobbá teszi, mind a kultúra, mind az egészségügy és sport területén – mondta Kásler Miklós miniszter csütörtökön Budapesten újságíróknak.

A miniszter azt követően adott rövid nyilatkozatot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumában fogadta a Liget Budapest Projekt szakmai vezetőit, miután a Néprajzi Múzeum új épülete hétfőn elnyerte a világ legjobb középülete és az Európa legjobb középülete díjat is az International Property Awards (IPA) versenyén
Londonban.

Kásler Miklós kiemelte: Magyarországon elképesztő, eddig soha nem látott fejlesztések zajlanak, az egészségügy területén 500 milliárd forintból felépült a vidéki kórházi rendszer, 700 milliárd forintból elindult a budapesti fejlesztések sorozata, a kultúra területén olyan támogatások vannak, beruházások zajlanak, amelyek „sem Mátyás király uralkodása alatt, sem a kiegyezés után nem történtek meg”.

Magyarországon zajlik Európa legnagyobb kulturális beruházása is, büszkék vagyunk a magyar sikerekre – emelte ki Kásler Miklós.

Kapcsolódó hírek