Bulvár

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Időjárás

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Belföld

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Mégis összefutott Putyin és Trump

De csak „kifejezték sajnálatukat, hogy nem sikerült mélyrehatóan tanácskozni”.

RövidenRöviden

Mégis sor került egy rövid, „rögtönzött” találkozóra Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök között a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletének helyszínén – jelentették be amerikai és orosz részről anélkül, hogy bármiféle részletet közöltek volna.

Korábban az amerikai elnök megerősítette, hogy találkozni kíván a csúcsértekezlet „margóján” orosz hivatali kollégájával, majd lemondta a találkozót.

A hírügynökségek azonban jelentették, hogy helyi idő szerint péntek este mégis beszélt egymással röviden a két nagyhatalom vezetője, de csak annyi történt, hogy

a családi fotózás előtti váltottak egymással egy-két szót.

A két ország kormányzatának tisztségviselői ugyanakkor kapcsolatba léptek egymással. Jurij Usakov, az orosz elnök külügyi tanácsadója elmondta: találkozott John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóval. Megállapodtak abban, hogy Oroszország és az Egyesült Államok kész a továbbiakban is tartani a kapcsolatot.

Újságírói kérdésre válaszolva, amely arra vonatkozott, hogy melyik fél kezdeményezte az effajta kapcsolattartás folytatását, Usakov azt mondta: az amerikaiak.

Azt a kérdést is feltették neki, hogy mikor találkozik legközelebb Putyin és Trump. „Nem tudjuk” – mondta, hozzáfűzve: „kifejeztük sajnálatunkat, hogy (a két vezetőnek) nem sikerült mélyrehatóan tanácskozni. Meglátjuk, hogyan épülnek fel a tervek a továbbiakban”.

A TASZSZ orosz hírügynökségnek Vlagyimir Putyin később elmondta, hogy rövid találkozójukon tömören kifejezték álláspontjukat a kercsi incidensről a Fekete-tengeren. Közölte: álláspontjaik nem egyeznek, mindenesetre ismertette Trumppal az orosz szempontot.

Az orosz elnök emellett reményének adott hangot, hogy a csúcson elmaradt hivatalos találkozójuk előbb-utóbb összejön,

„majd ha készen áll rá az amerikai fél”.

Ezek is érdekelhetnek

Putyin megdicsérte a kitartó Orbánt pekingi légyottjuk után

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Orbán „utcai harcos, szuverén” Viktor úgy összeszarta magát Putyintól, hogy a jelenlétében háború helyett rögtön katonai műveletnek nevezte az ukrajnai háborút

Trump kínos helyzetbe hozta Orbánt egy kampánybeszédében

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Aggódnak a NATO-országok külügyminiszterei az Orbán-Putyin találkozó miatt