HM: kapacitáshiány miatt átmenetileg zár be a Honvédkórház koraszülöttosztálya

A kapacitáshiányt elismerték és tulajdonképpen be is zárnak, de csak „rövid időre”.

Nem zár be a budapesti Honvédkórház koraszülöttosztálya,

csak rövid időre, átmenetileg

irányítják át más intézménybe a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket – közölte a Honvédelmi Minisztérium szerdán, miután a hvg.hu nyomán kedden mi is megírtuk: december 15-én orvoshiány miatt bezár a Honvédkórház koraszülöttcentruma.

Az intézmény perinatális intenzív centruma (PIC) a koraszülöttek ellátására szakosodott kórházi osztály, amelyen olyan csecsemőket látnak el, akik méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek világra.

A HM szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az intézmény koraszülöttosztálya nem zár be, csak kapacitáshiány miatt – az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve – a PIC előreláthatóan december 16-ától rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira, intézményekbe irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket.

A Honvédkórház koraszülött intenzív centrumának működése „néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába” – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek