Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Orvoshiány miatt bezár a Honvédkórház koraszülöttcentruma

Szerencsére már csak egy hónap és vége a „családok évének”, utána talán minden jobb lesz.

Harta ViktorHarta Viktor

December 15-én bezár a Honvédkórház koraszülöttcentruma, mivel működtetéséhez sem a személyi, sem az anyagi feltételek nincsenek meg – írja a HVG.

A lap szerint kedd délelőtt tartottak válságértekezletet az intézményben, melyen arra próbáltak megoldást találni, miként lehetne újra működtethetővé tenni az kórház december 15-én bezáró, koraszülöttek ellátására szakosodott Perinatális Intenzív Centrumát (PIC).

A Perinatális Intenzív Centrumban olyan csecsemőket látnak el, akik a különböző méhen belül fejlődési rendellenességekkel, a születés előtti hetekben kialakult fertőzésekkel vagy a születés körüli időszakban fellépő problémákkal jöttek a világra.

A HVG megjegyezi, a Honvédkórház szóban forgó osztálya Budapest négy, legmagasabb, III. progresszivitású osztályának egyike, amely 33. hét előtt, illetve 1500 grammnál kisebb súlyú újszülötteket is fogad.

egy év alatt héz szakorvos hagyta ott a Honvéd PIC centrumát az alacsony fizetés és a megbecsültség hiánya miatt.

Emiatt eleinte csak kevesebb pácienst fogadott az osztály, majd kisebb kockázatú eseteket vállalt. November végén viszont

3 fősre redukálódott a stáb, ami már nem tudja teljesíteni az elvártakat, ezért december 15-tel az osztály lehúzza a rolót.

Az osztályt egyelőre két hétig tartanák zárva, a kórház vezetősége januárra megoldaná a problémát. A zárvatartás alatt a kórház ellátási területéhez tartozó kismamákat a Semmelweis Egyetem női klinikája, illetve a János-kórházban működő PIC fogadja.

A lap szerint Nádor Csaba, a PIC osztályvezetője egy kövérebb béremeléssel csábítana új orvosokat az osztályra, de az egészségügyi központ parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy a HVG információi szerint egyelőre nem bólintott rá a tervre.

Ez is érdekelhet

Az ünnepi hétvégén nem lehet szülni a Honvédkórházban

Leálltak a műtők a Honvédkórházban

Felmentették a drogos kínai férfit, aki halálra szúrta betegtársát a Honvédkórházban

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Rossz hír érkezett Karsai Dánielről, kórházban ápolják