Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gyász: idén nem oszt Erzsébet-utalványt Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

Csalódott ünnepi készülődés vár azokra, akik úgy számoltak, hogy idén is jön Orbán Viktor Jézuskája.

Egy nyugdíjas mutatja a Magyar Posta Zrt. munkatársa által kézbesített Erzsébet-utalványokat Budapesten 2016. december 13-án.
Egy nyugdíjas mutatja a Magyar Posta Zrt. munkatársa által kézbesített Erzsébet-utalványokat Budapesten 2016. december 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A tavaly karácsonyi készülődés gyakorlatilag a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványok bűvöletében zajlott: nem volt nap, hogy a kormánykommunikáció ne hívta volna fel a figyelmet az Orbán Viktor kegygyakorlásának tulajdonított utalványokra.

A Napi.hu ezért megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy idén karácsonykor is számíthatnak-e a nyugdíjasok Erzsébet-utalványra. A minisztérium a lapnak azt válaszolta, hogy

„idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: Húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt fizettünk ki 29 milliárd forint értékben, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettünk ki 41,3 milliárd forint értékben”.

A karácsonyi Erzsébet-utalványról nem ejtettek szót, noha Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter októberben még arról beszélt, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

Ezek szerint megvizsgálták és nem kapnak, és erre utalhat az is, hogy tavaly ilyenkor már megkezdte a posta az utalványok kézbesítését és karácsonyig folyamatosan vitték ki az érintetteknek.