Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Ennyi esély van a fehér karácsonyra

Meglehetősen télies hangulatban adja át a stafétát a november a decembernek, kedden már az északkeleti hegyekben szánkózni lehetett. Hogy a karácsony is havas lesz-e, arról most jelent meg az első becslés.

A néphagyomány úgy tartja, hogy ha Erzsébet napján esik a hó, a karácsony is fehér lesz. Idén november 19-én, Erzsébet napján sokfelé indult havasan a nap, a téli ruhába bújt tájról mi is mutattunk fotókat, videókat.

Jelenleg nem csak a jeles naphoz köthető prognózis, hanem az Időkép előrejelzése is esélyesnek tartja a hólepte karácsonyt. Az időjárásportál tematikus, „Fehér lesz a karácsony?” nevű szekciója ugyanis azt mutatja, hogy

30 százalék esély van a havas ünnepre.

Addig viszont még van egy hónap, és sok minden változhat. Egy biztos: a hét további napjai derekasan téliesek lesznek.

Az Időkép szerint szerdán eleinte délen, délkeleten még hullhat kevés hó, észak felől azonban csökken, szakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Sokfelé erős, keleten és az Alpokalján időnként viharos lesz az északi-északkeleti szél. Reggel +1, -5, délután 0, +5 fok várható.

Csütörtökön délkeleten és a középső tájakon lehet több felhő, máshol napos időre van kilátás. Csapadék nem várható, időnként élénk lesz a keleties szél. Cidri lesz: hajnalban a hófödte tájakon -10 foknál is hidegebb lehet, napközben -3, +3 fokot mérhetünk.

Pénteken keleten naposabb, nyugaton valamivel felhősebb idő várható, de csapadék nem valószínű. A Dunántúlon feltámad a délkeleti szél. A hideg hajnalt követően -3, +1 fokra készülhetünk. A hétvégén is folytatódik a télies, változóan napos-felhős idő, szombaton nyugaton helyenként a hó is szállingózhat.