Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Mi történt? Holtan találtak egy fiatal nőt és gyermekét Kapuváron

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Videók, fotók a hétfőre befutott havazásról

Hétfőre virradóra megérkezett a várt havazás, sokfelé téli ruhába bújt a táj.

Behavazott autó Budapesten, a Normafa közelében, az Eötvös úton 2018. november 19-én.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A várható havazásról már vasárnap írtunk, ahogy arról is, hogy a Magyar Közút preventív jelleggel sószórásba fog a forgalmasabb szakaszokon.

A közút készültsége nem volt alaptalan. Az Időkép szerint vasárnap éjjel dél felől nedvesebb levegő érkezett fölénk, melynek hatására többfelé csapadékhullás kezdődött. A csapadék az ország nagy részén havas eső, hó formájában érkezett, a portál csapadéktérképe szerint fél kilenc után a Balaton déli partja mentén, illetve Somogy és Tolna megyékben is havazott.

Debrecen így kezdett kifehéredni:

A Szentgotthárdhoz tartozó Farkasfán is téli tájra ébredtek:

A zalai Várvölgy és a békési Gyomaendrőd is téli ruhát öltött:

🌨️ Erzsébet napja sokfelé meghozta az első havat az országban.https://www.idokep.hu/hirek/megerkezett-holle-anyoHajdu Zoltán és Szkhajni fotói Gyomaendrődről és Várvölgyből, köszönjük!

Posted by Időkép on Sunday, November 18, 2018

Soltvadkert és Zalaegerszeg sem maradt ki, a Kőszegi-hegység pedig pláne nem:

❄️Szinte országszerte havazik, a hidegebb területeken a táj is kifehéredett.https://www.idokep.hu/idokepHódos Tamás (Kőszegi-hegység), Lengyel Balázs (Zalaegerszeg), Bíró Róbert (Soltvadkert)

Posted by Időkép on Sunday, November 18, 2018

3 centi hó is lehet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint hétfő délelőtt többfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék (havazás, havas eső, eső). Az Alföldön a havazás, havas eső többnyire esőre vált, míg a Dunántúlon és északon megmarad a zömében szilárd halmazállapot.

Délutánra a meteorológusok szerint a csapadék a legtöbb helyen megszűnik, legtovább az Északi-középhegységben és a Nyugat-Dunántúlon (és esetleg a Bakonyban) eshet. Síkvidéken többségében a lehullott hó olvadni fog, de helyenként lepel -2 cm, elsősorban a Mecsekben illetve nyugaton 300 méter felett helyenként akár 1-3 cm hó hullhat várhatóan hétfő délig.

Vizes utakra figyelmeztet a közút

Az Útinform étfő reggeli helyzetjelentése szerint országszerte esik vagy szemerkél az eső, néhol szállingózik a hó, Vas és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben hóesést tapasztaltak.

A gyorsforgalmi utak, a fő-és mellékutak burkolata szinte mindenhol vizes, nedves, illetve sónedves. Csak az Északi-középhegységben találhatók száraz útszakaszok. A közép és nyugat Dunántúlon több helyen párásság alakult ki, az ország többi területén kedvezőek a látási viszonyok. Országszerte szélcsend van, helyenként gyenge a légmozgás, a hőmérséklet -3 és +3 fok között változik.

Hogy mi várható a folytatásban, arról itt írtunk:

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!