Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

CNN: Trump volt kampányfőnöke 2016-ban titokban találkozott a WikiLeaks alapítójával

RövidenRöviden

Donald Trump amerikai elnök volt kampánymenedzsere, Paul Manafort többször is titokban találkozott a WikiLeaks portál alapítójával – jelentette a CNN hírtelevízió a The Guardian című brit napilap információira hivatkozva kedden.

Paul Manafort és Julian Assange találkozóira állítólag 2013-ban, 2015-ben, majd 2016 tavaszán került sor, amikor Manafort csatlakozott Trump elnökválasztási kampányának csapatához. A brit újság értesülései szerint a találkozókat Ecuador londoni nagykövetségén tartották, ahol Assange 2012 óta él, amikor menedékkérelmet nyújtott be az ecuadori kormánynál. A 2016-os vizit állítólag mintegy 40 percig tartott, ám a nagykövetség rendészei a szokásoktól eltérően nem regisztrálták Manafortot.

A The Guardian szerint nem világos, hogy mi volt a találkozók célja és témája. A lap ugyanakkor meg nem nevezett forrásokra hivatkozva rámutatott, hogy a 2016 márciusában tartott megbeszélés után pár hónappal szivárogtatta ki a WikiLeaks az oroszok által a Demokrata Párt szervereiről ellopott elektronikus leveleket.

Paul Manafort cáfolta, hogy bármi köze lett volna a demokraták szerverének meghekkeléséhez, és ügyvédjei nem válaszoltak a lapnak a londoni ecuadori nagykövetségen tett látogatásokra vonatkozó kérdéseire sem. A volt kampánymenedzser ügyvédjei a CNN megkeresésére sem reagáltak.

A cikk megjelenése után a WikiLeaks cáfolta, hogy Manafort és Assange találkozott volna. A CNN ugyanakkor idézte Barry Pollackot, Assange egyik ügyvédjét, aki azt mondta: nem tudja, hogy a Guradian információi a találkozókról pontosak-e.

Riportjában a The Guardian beszámolt arról is, hogy Quitóba utazott munkatársának betekintése volt az ecuadori hírszerzés egyik belső használatra szánt dokumentumába, amely azt rögzítette, hogy Paul Manafortot 2013-ban a dél-amerikai ország londoni nagykövetségén a „jól ismert vendégek” között tartották számon. A lap szerint a vendéglistán „oroszok” is szerepeltek.

A Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánycsapatának munkatársai és oroszok közötti esetleges összejátszást feltárni hivatott, Robert Mueller vezette különbizottság eddigi vizsgálatai nyomán Pal Manafortot bűnösnek találták adócsalásban és gazdasági-pénzügyi bűncselekményekben és a volt kampánymenedzser a szeptemberben tartott bírósági tárgyaláson bűnösnek is mondta magát. Jelenleg egy virginiai börtönben várja az ítéletet. Elemzők szerint a Mueller-bizottság vizsgálni kezdi majd a kedden megjelent cikkben foglaltakat is.

Ezek is érdekelhetnek

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Donald Trump visszatérhet a Facebookra és az Instagramra

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Trump kínos helyzetbe hozta Orbánt egy kampánybeszédében

Biden: Donald Trump és támogatói veszélyt jelentenek a demokráciára

Donald Trumpot vád alá helyezték