Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Orbán Viktor: ez egy szomorú vasárnap

Gyász: Nagy-Britannia sok pénzt visz magával, „ami azt jelenti, hogy kevesebb marad”.

RövidenRöviden
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) érkezik a rendkívüli Brexit-csúcsra Brüsszelben 2018. november 25-én. Mellette Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője (b) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) érkezik a rendkívüli Brexit-csúcsra Brüsszelben 2018. november 25-én. Mellette Várhelyi Olivér nagykövet, a brüsszeli Állandó Képviselet vezetője (b) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Az Egyesült Királyság kilépése, valódi Black Sunday, szomorú nap az Európai Uniónak – viccelődött Orbán Viktor Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcsot követően vasárnap.

Orbán Viktor a M1 álhírcsatornának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, a magyarok próbálkoztak, még be is avatkoztak a britek kampányába és arról győzködték őket, hogy inkább maradjanak az unió tagjai, de ezt nem sikerült elérni.

„Most már nincs más választásunk, minthogy tudomásul vegyük a döntést, ami megszületett” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, aki szerint

a veszteség nagy, Nagy-Britannia ugyanis gazdag ország és sok pénzt visz magával, ami azt jelenti, hogy kevesebb marad.

Azaz pénzben is mérhető a veszteség, amelyet az unió elszenvedett a politikai és gazdasági természetű veszteség mellett – tette hozzá Orbán Viktor.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az Európai Unió mostani vezetői szerinte nem vétlenek a Brexitben, felelősséget viselnek a bekövetkezéséért. Az egyik legsúlyosabb hiba volt, hogy olyan bizottsági elnököt választott az EU, akinek a személyét a britek ellenezték, a másik hiba az volt, hogy a migránsokat beengedte az Unió, a briteket pedig nem tudta benntartani.

Fordítva kellett volna

– fejtette meg a kormányfő.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán most jelentette be: megtámadunk valakiket

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Szijjártó, miután ruszki gazdája eligazította: nemzeti érdek a stabil, korrekt együttműködés Oroszországgal

Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Rossz hírek érkeztek Ferenc pápa állapotáról

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás