Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Megduplázná a kormány a focisták és más élsportolók kedvezményes fizetését

Havi 42 milliót is kereshet így egy aranylábú.

A gólszerző Nagy Ádámot ünnepli Dzsudzsák Balázs és Kalmár Zsolt (b-j) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án.
A gólszerző Nagy Ádámot ünnepli Dzsudzsák Balázs és Kalmár Zsolt (b-j) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 18-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

250-ről 500 millióra emelkedhet az az összeghatár, ameddig egy sportoló igénybe veheti az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást – írja az RTL Klub.

A Semjén Zsolt által jegyzett javaslat elfogadása esetén a csatorna szerint

egy sportoló akár havi 42 millió forintot is kereshet kedvezményesen.

Az RTL Klub megjegyzi, ha rábólintanak a módosításra, másfél év alatt megnégyszerezné az elsőosztályú élsportolók kedvezményét a kormány, 2017-ben ugyanis még 125 millió volt ez a határ.

MLSZ: kellenek a kiemelkedő fizetések

Az MTI megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője, Sipos Jenő azt válaszolta: a döntés a szervezetet közvetlenül nem érinti ugyan, ám a klubok visszajelzései alapján igen jók a tapasztalatok az említett adózási nemre vonatkozóan.

„Jelentősen javult a pénzügyi fegyelem a professzionális labdarúgás világában. Megszűnt az a visszaélésekre is lehetőséget adó gyakorlat, hogy egyesületek rejtett, be nem vallott, áttekinthetetlen módon fizették ki játékosaikat, edzőiket”

– mondta a szóvivő. Hozzátette: amennyiben a parlament meghozza a döntést, akkor az elsősorban a legsikeresebb magyar klubcsapatokat érintheti, hiszen

ahhoz, hogy azok nemzetközi versenyképessége növekedjen, versenyképes, Magyarországon kiemelkedőnek számító fizetésekre van szükség.

„Fontos, hogy az esetleges többletigények hasonló módon és szabályozás alapján legyenek kiegyenlítve, mint a korábbi időszak kifizetései, ezzel is erősítve az egyszerűséget és átláthatóságot, valamint a közteherviseléshez való hozzájárulást”

– hangsúlyozta Sipos Jenő.